Dviračiai

Išsirinkti geriausią dviratį pagal savo poreikius ištiktųjų ne lengva užduotis.

Asortimentas toks platus kad galima pasiklysti tarp kalnų dviračių, miesto dviračių ir turistinių dviračių.

Šis straipsnis atskleis kiekvieno tipo niuansus, supažindins su ypatybėmis ir naudojimo būdu.


Sulankstomas dviratis

Sulankstomi dviračiai ypač mėgstami keliautojų. Patogu transportuoti su savimi automobiliu ar traukiniu, o vėliau, esant poreikiui pažintinėje kelionėje , persėsti ant dviračio, kuris taip pat neužima daug vietos. sulenkiamas per pusę Tokių dviračių ratų skersmuo dažniausiai būna 20 colių ir to pakanka patogiam, neskubiam judėjimui.


Čia galite pasirinkti biudžetinį variantą ant metalinio rėmo, be pavarų. Aukštesnes klases bus su pavarom ir sulankstomas ,įvertinkite maksimalų patogumą, kuriam ir buvo sukurti tokie dviračiai!


E-bike (Elektroninis dviratis)

Vis dažniau iš draugų ar pažįstamų išgirstate apie paslaptingus elektrinius dviračius? Bet nežinote kas tai yra ir kam jie skirti? Dabar ir išsiaiškinsime.


Šio tipo dviratis varomas elektra.

Nepaisant to, kad varomas elektra elektrinis dviratis naudojamas beveik taip pat, kaip ir paprastas dviratis ir daugumoje šalių vairuotojo pažymėjimo nereikalauja

Dviračio veikimo principas minant pedalus jus važiojat ir to pačiu kraunat dvirati, kaip pavargstat galima pailsėti ir judėti tik elektros dėka.

Elektrinis dviratis yra universalus. Yra MTB stiliaus modelių, yra miesto, važiavimas jais nereikalauja specialių treniruočių, net atvirkščiai – prireikus sugeba sumažinti dviratininko fizine apkrovą.


City (miesto dviratis)

Šio tipo dviračiai skirti patogiam judėjimui mieste. Tai puiki galimybė kasdien važiuoti į darbą ir atgal .

Su juo važinėjama ištisus metus.

Neutralios spalvos, praktiškos savybės, storos padangos su apsauga nuo pradūrimo .

Jums nereikės leisti pinigų ant žibintu komplekto, bagažines ar sparnu – visa tai miesto dviračio standartinė komplektacija .


Gravel-kelioniniai

Tradicinis dviratis, skirtas ilgoms kelionėms. Pagaminta iš aliuminio (Hi-Tensile) su plataus diapazono pavara, kuri leidžia vairuotojui įveikti ilgus atstumus su 30 kg įranga, pritvirtinta prie dviračio.

Turistiniai dviračiai yra labiau vertikalus nei sportiniai, komfortas yra svarbesnis už greiti .

Galima nuleisti vairą , tešiant ir toliau judėjimą nepaisant stipraus vėjo.

Padangos atsparios pradūrimui ir storos.


Cross (sportiniai dviračiai) Cross skirti važiuoti dideliu greičiu lygiu asfaltu ar trasomis sporto stadionuose. Cross dviračio dizainas turi viena tikslą : didžiausio greičio išvystymas lygiame kelyje be kliūčiųIšvystyti dideli greiti padeda aukšti ir ploni ratai su padangomis beveik be protektoriaus, itin lengvas rėmas ir žemai nulenkta vairas.


Velocross (kelių / kalnų dviračių hibridas) 

Idealus Velocross modelis yra kažkas tarp kalnų dviračio ir plento. Šie dviračiai paprastai turi agresyvesnę geometriją kaip plento dviračiai, nes jie turi būti greiti ir judrūs. Rėmas gana lengvas, o visų papildomų elementų, tokių kaip bagažinė ar sparnai ant ratų nėra. Vairas ant tokiu dviračiu yra lenktyninio tipo. Nuo kalnų dviračio iki Velocross pravers diskiniai stabdžiai , amortizatoriai, apatinis laikiklis ir priekinės ašies šakė.


Gravel (universalūs dviračiai) 

Visureigio/žvyro plento dviračio geometrija yra panaši į Velocross dviračio geometriją, tačiau su žemesniu apatiniu laikikliu ir ilgesne ratų baze, kad būtų pagerintas stabilumas ilgesnėje distancijoje Dar nežinote, koki dviratį išsirinkti ? Rinkitės Gravel (universalų dviratį) Jis galima naudoti kaip turistams, važinėjimui į darbą ir atgal, sporto renginiuose, lenktynėse,


Velocrosse ir kt., tiesiog pakeičiant padangas pagal sąlygas.


Mtb (kalnų dviračiai)

Šio tipo dviračiai suprojektuoti stabdymui ir amortizacijai, todėl lengvai susidoroja su sunkiais iškilimais, akmenimis ir šaknimis.

Paprastai jis turi 26", 27,5" arba 29" pločio kelių sekcijų padangas, leidžiančias gerai įveikti kliūtis ir pašalinti purvą.


MTB skirstomas į 3 potipius:

  • Hardtail: Kitaip tariant, dviratis be galinės pakabos (amortizacija). Tik su priekinė pakaba. Hardtaip tai pigiausias MTB dviratis.
  • Full Suspension XC Bikes: XC reiškia kroso lenktynes, o tai greitas ir techniškas judėjimas trasoje kur nėra daug šuolių, nesant laisvos žemės. Atstumas tarp šių dviračių priekinės ir galinės pakabos yra trumpas (110 mm ar mažiau). Tai taupo svorį ir pagerina efektyvumą, ypač kylant į kalną
  • Enduro dviračiai su pilna pakaba: su 160 mm ar didesne galinės pakabos eiga, galingais stabdžiais ir patvariomis padangomis, šie dviračiai užtikrina maksimalų valdymą nuokalnėje. Ypač stačioje ir sudėtingoje vietovėje, pavyzdžiui, aukštuose kalnuose


Bmx

BMX – vieno greičio dviratis su 20" ratais

Ir štai kodėl... toks dviratis skirtas išskirtinai šuoliams ir triukams. Yra daugybė dviračių ! Bet jei jau galvojate apie pirkimą – nedelskite! Jūsų laukia nauji įspūdžiai , maršrutai ir malonumas, kurį gali suteikti tik jūsų dviratis!



Top